AECOM provided specialized architectural design, planning, engineering, interior design and medical equipment planning to develop a new paradigm in cancer treatment facilities for the 652-bed Samsung Cancer Center, the largest cancer center in Asia.

A naturally beautiful landscape surrounding three edges of the building creates a sense of being in a garden. The architecture and interior design has enhanced the relationship between nature and patients and families. A large-scale public atrium focuses on the gardens and forest preserve areas, while serving as the primary organizing space for the new building. The atrium reinforces patient wayfinding and the perception of a healing environment throughout the project. Roof gardens accessed from the outpatient podium further extend the connection with nature and its healing effects.

The project was completed in association with Samoo Architects Engineers of Seoul.


2009 Honor Award, Minnesota Chapter of the American Institute of Architects
2009 First Place Award – Contract/Healthcare, American Society of Interior Designers Minnesota
2009 SARA National Award – Healthcare, American Society of Registered Architects
2009 Silver Medal – Institutional, Association of Licensed Architects